Watchmen : Tales of the Black Freighter (2008)

4

01/07/2009 by DiBot

Rating: ★★★
Category: Movies
Genre: Animation

A mariner survives an attack from the dreaded pirates of the Black Freighter, but his struggle to return home to warn it has a horrific cost

Watchmen features a story within a story in the form of Tales of the Black Freighter, a fictional comic book from which scenes appear in issues three, five, eight, ten, and eleven. The fictional comic’s story, “Marooned”, is read by a youth in New York City. Moore and Gibbons conceived a pirate comic because they reasoned that since the characters of Watchmen experience superheroes in real life, “they probably wouldn’t be at all interested in superhero comics.”


Karena Watchmen sampai sekarang gue belum nonton maka yaa udah film animasi suplemennya Watchmen dulu aja deh yang ditonton.

Animasinya sih bisa dibilang ciamik dan tentusaja modelnya beda dibanding animasi WB lainnya, apalagi disini ceritanya lebih dark dan gritty.

Kalau dilihat dari ceritanya sih alurnya mirip-mirip dengan alur cerita film Twilight Zone atau cerita / film-filmnya Hitchcock, diawali dengan kisah survival yang spektakuler tapi ditutup dengan akhir cerita yang gelap. Penuh dengan adegan yang well…tidak untuk anak-anak…beda-beda tipis lah dengan 300

4 thoughts on “Watchmen : Tales of the Black Freighter (2008)

  1. DiBot ! says:

    sibuk ndul….nunggu yg double disc

  2. andy wirawan says:

    aduh mas, itu bagusnya nonton dibioskop.. tapi apa mau dikata.. saya pun blm ntn terminator dan star trek karena sibuk.. :((

  3. DiBot ! says:

    semester ini bini gue kuliahnya ampir tiap malam (liburnya cuma kamis doang) jadi agak susah atur jadwal nongtonnya…so…kelewat banyak pelem deh

  4. fickle boon says:

    BELOM NONGTON WATCHMEN??!!!

    SUNGGUH …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: