Waris Jari Hantu / The Ghastly Heir (2007 )

2

25/04/2008 by DiBot

Rating: ★★★
Category: Movies
Genre: Horror

Tok Wan Rimau, the custodian of the spiritual tiger, is searching for a female heir to inherit her powers. Tina (Maya Karin) and Ari (Rusdi Ramli) are the relatives of Tok Wan. They are also best friends. Tok Wan’s spiritual tiger protects her family and their village from harm. Tina, who is in love with Ari, nurtures her secret dream of marrying him even though the villagers often ridicule the effeminate Ari as a sissy. Deeply traumatized by these insults, Ari continues to hide behind his close relationship with Tina. Despite parental objections, Tina seems destined to be the next in line as custodian of the mystical tiger. But Ari steps in, offering himself instead…– http://en.wikipedia.org/wiki/Waris_Jari_Hantu

Awalnya cuma mengharapkan ‘just another malaysian horror movie’, yang moga-moga aja menyeramkan, or at least lebih dari Chermin.

Walau dibuat dalam kategori horror, sebenarnya kisah drama dalam film inilah nilai lebihnya, malah cenderung agak melenceng dari kategori awalnya.

Dramanya cukup menyentuh malah tragis (walau ada sedikit inkonsistensi dalam ceritanya)…tokoh ‘Banci / Bencong / Wadam / Waria yang cendrung hanya jadi pelawak ataupun lawakan di film / sinetron Indonesia malahan mendapat tempat yang layak di film ini.

Dan untuk kedua kalinya (dari 2 film horror Malaysia yang gue tonton) setelah Chermin, di film ini juga muncul lagu Indonesia dan kali ini lagu Hanya Memuji-nya Shanty & Marcel, hmm…begitu populer yah lagu Indonesia di Malaysia.

‘Aroma’ Indonesia pun cukup santer di film ini, kalau tidak salah dengar sih tokoh si nenek Tok Wan Rimau, berbicara dalam logat atau dialek bahasa Padang.

Untuk urusan spesial efek sih…harus diakui film / sinetron Indonesia masih diatas sedikit dari film ini.

Dan tidak lupa, cukup menarik melihat adanya unsur keagamaan dalam film ini, secara sangat jarang sekali melihat unsur agama di film / sinetron horror Indonesia disaat ini.

2 thoughts on “Waris Jari Hantu / The Ghastly Heir (2007 )

  1. frisky k says:

    film malaysia, hihi. film malaysia yg pernah gw tonton baru 2..
    cinta kolesterol ama sepet.

  2. DiBot ! says:

    karena ini horror jadi harus nonton

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Recent Posts

Categories

%d bloggers like this: